Konstituirajuća sjednica Hrvatskog Studentskog Zbora: Po prvi put u povijesti izabran predsjednik Vijeća studenata Veleučilišta

Raspisani novi izbori za radna tijela na sjednici vodstva Vijeća studenata
13. 01. 2024.

Na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog Studentskog Zbora (HSZ) održanoj na Sveučilištu u Zagrebu, postavljeno je novo vodstvo koje će oblikovati studentsku zajednicu u Republici Hrvatskoj. Berislav Žužić, predsjednik Vijeća studenata Veleučilišta RH, izabran je za predsjednika HSZ-a, dok će mu zamjenik predsjednika biti Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Tomislav Babić s Sveučilišta u Zagrebu preuzima dužnost tajnika, dok će koordinator studentskih pravobranitelja biti Tomislav Miličević sa Sveučilišta u Splitu. Međunarodni tajnik bit će Josipa Humski, također sa Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon imenovanja, novoizabrani predsjednik HSZ-a, Berislav Žužić, izjavio je: “Hrvatski studentski zbor predstavlja ključno tijelo studentske zajednice u Republici Hrvatskoj, svjestan sam važnosti ove uloge. Predan sam kontinuiranom unaprjeđivanju studentskog standarda diljem države.”

Dodao je: “Želim iskoristiti priliku da se zahvalim svim kolegicama i kolegama koji su mi ukazali povjerenje. Ovaj izbor ima posebnu važnost jer je prvi put da predsjednik Vijeća studenata veleučilišta obnaša ovu funkciju u HSZ-u. Stoga ovaj uspjeh nije samo moj osobni, već je rezultat suradnje i podrške svih mojih kolegica i kolega s veleučilišta i sa stručnih studija.”

Novo vodstvo HSZ-a predstavlja nadu za daljnje poboljšanje studentskog iskustva i promicanje interesa studenata diljem Hrvatske. S obzirom na iskustvo i predanost članova vodstva, sigurni smo da će njihova vizija i predanost rezultirati konkretnim koracima prema unaprjeđenju studentskog iskustva i afirmaciji studentskih potreba u javnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.