Održana Javna tribina mentalnog zdravlja Stress(less)

Održana 75. sjednica Vijeća studenata: izneseni aktualni problemi i aktivnosti studenata veleučilišta
10. 05. 2023.
Održana 76. sjednica Vijeća studenata: Predstavljeni prijedlozi za poboljšanje koordinacije i aktivnosti Vijeća studenata
23. 10. 2023.

U četvrtak, 18. svibnja 2023. godine, u tjednu mentalnog zdravlja na Veleučilištu Bernays održana je Javna tribina Stress(less) posvećena važnosti mentalnog zdravlja u organizaciji Studentskog zbora Veleučilišta Bernays. Fokus tribine bio je na isticanju važnosti brige o mentalnom zdravlju, destigmatizaciji razgovora o mentalnoj higijeni te pružanju savjeta i podrške mladima. Na javnoj tribini sudjelovali su poznati stručnjaci iz područja psihologije i psihološkog savjetovanja, poput doc. dr. sc. Krešimira Dabe, doc. dr. sc. Maše Tonković Grabovac, Sandre Kraljevića, mag. psych te Marije Tičić, mag. psych.

Mentalno zdravlje ima iznimno bitno ulogu u kvalitetu svakodnevnog života. U današnjem svijetu, svijetu koji u užurban i koji svakodnevno donosi mnoštvo novih informacija, situacija, zadataka, prepreka, problema dolazi do velikog stresa koji se nakuplja, a s kojim se ljudi, posebice mladi ne znaju nositi zbog čega dolazi do raznih problema s mentalnim zdravljem, poput anksioznosti, depresije, usamljenosti ili ovisnosti. Svi navedeni faktori današnje užurbane svakodnevice su uz mentalno zdravlje povezano upravo i s fizičkim zdravljem, performansama mladih osoba u školi, na fakultetu, poslu, međuljudskim odnosima i komunikacijom te sveukupnom kvalitetom života. Upravo zbog toga, vrlo je važno na vrijeme ozbiljno shvatiti, to jest poduzeti korake kako bi se poboljšalo mentalno zdravlje mladih te kako bi im se pružila potrebna podrška.

Baš iz tih razloga, Vijeće je u potpunosti podržalo ovaj projekt te ovim putem čestita SZ Bernaysa na odličnoj inicijativi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.