Predsjednik Zbora veleučilišta Damir Jugo održao sastanak s predsjednikom Vijeća studenata

Vijeća studenata veleučilišta sudjelovalo je na otvaranju 11. sezone najvećeg studentskog IT natjecanja u izradi mobilnih, web i IoT riješenja.
25. 03. 2023.
Raspisani novi izbori za radna tijela na sjednici vodstva Vijeća studenata
25. 03. 2023.

(Zagreb, 14. veljače 2023.)

Predsjednik Zbora veleučilišta izv. prof. dr. sc. Damir Jugo održao je sastanak s novoizabranim predsjednikom Vijeća studenata veleučilišta, našim studentom i predsjednikom Studentskog zbora PVZG-a Berislavom Žužićem.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Zbora veleučilišta i Vijeća studenata te predstojećih aktivnosti koje očekuju Vijeće studenata veleučilišta. Još jednom je zaključeno kako je novi Zakon visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti donio niz pozitivnih promjena i učinaka za studente stručnih studija, prije svega promjenu stručnog naziva koji stječu završetkom stručnog diplomskog studija te mogućnosti da nastavljaju svoje obrazovanje na poslijediplomskim studijima u Republici Hrvatskoj.

Navedene promjene rezultat su dugogodišnjeg angažmana oba tijela; Zbora veleučilišta Republike Hrvatske te Vijeća studenata veleučilišta koji se dugi niz godina aktivno zalažu za prava i položaj stručnih studija te studenata stručnih studija u cjelini.

Predsjedniku Zbora veleučilišta predstavljene su aktivnosti koje Vijeće studenata planira realizirati u predstojećem mandatu, a kojima će Zbor veleučilišta i dalje davati podršku.

(Izvor: zbor-veleucilista.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.