Online panel rasprava “Izazovi studenata stručnih studija u Republici Hrvatskoj” – 4. studenog 2020., 11 sati

Predsjednik Vijeća studenata raspisao je natječaje za izbor članova predsjedništva i radnih tijela
23. 10. 2020.
Ministar Fuchs na panel raspravi Vijeća: kvalifikacije studenata stručnih studija ostaju na istoj razini
04. 11. 2020.

Hrvatski kvalifikacijski okvir predstavlja velik izazov za visokoobrazovnu zajednicu, a posebice za više od 45 tisuća studenata stručnih studija, među kojima se ističu i studenti veleučilišta i visokih škola u svim krajevima Hrvatske.

Odluka Ustavnog suda iz ožujka 2020. o ukidanju stavaka zakona o razini kvalifikacije studenata sa završenim preddiplomskim stručnim i specijalističkim diplomskim stručnim studijem ponukala je ponovnu raspravu među akterima visokog obrazovanja, studentima stručnih studija i zainteresiranom javnošću.

S ciljem uspostave kvalitetnog dijaloga između aktera pitanja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, Vijeće studenata organizira panel raspravu “Izazovi studenata stručnih studija u Republici Hrvatskoj”, koja će se održati u srijedu, 4. studenog 2020. u 11 sati u online okruženju shodno aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Panel rasprava će se prenositi uživo na Facebook stranici Vijeća studenata, a u njoj će sudjelovati ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske doc. dr. sc. Damir Jugo, prof. v.š. te predsjednik Vijeća studenata Ivan Pnjak.

Rasprava će trajati najviše 60 minuta, od kojih će 15 minuta biti odvojeno za pitanja gledatelja iz komentara. Raspravu će moderirati Karlo Kolesar, predsjednik Vijeća studenata od 2014. do 2017. koji se tijekom mandata susreo s pitanjem izmjena i dopuna Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.