RIT online talent show i druženje sa studentima na tri različita kontinenta

Objavljeni rezultati istraživanja o online nastavi: studenti su profesore visokih učilišta ocijenili s prosječnom ocjenom 7 od 10
14. 05. 2020.
Održana sjednica Vijeća studenata u Šibeniku
07. 06. 2020.

U subotu, 11. travnja 2020., studentski zborovi s 5 kampusa RIT-a, organizirali su događaj koji je spojio studente s tri različita kontinenta. Kao i mnogi drugi sastanci ovoga proljeća, ovaj je događaj organiziran je pomoću ZOOM platforme. Kako se sve više ljudi uključivalo u sastanak, rastao je broj novih lica s kojima smo se imali priliku upoznati. Prisustvovali su kolege iz Zagreba s kojima nam najviše nedostaje druženje uživo, ali i studenti s kampusa u Dubrovniku od kojih neke znamo iz prijašnjih druženja.

Osim s njima, imali smo priliku razgovarati i sa studentima s Kosova, Dubaia te Rochestera koji se nalazi u New York-u, Američkoj saveznoj državi, inače, najjače pogođenoj Koronavirusom. Započeli smo sastanak s razmjenom iskustava o trenutnom stanju u našim gradovima i državama i kako se mi osobno nosimo s novonastalom situacijom te prilagodbama na online nastavu. 

Nakon uvodne faze, naši studenti i prijatelji su nam uljepšali dan prezentacijom svojih talenata. U vrijeme kada su svi restorani zatvoreni, bilo nam je posebno zanimljivo i korisno gledati kolege koji su krenuli pričati o vrhunskim jelima koja će pripremati te potrebnim sastojcima. Gledatelje koje su posebno zanimali svi detalji kuhanja imali su mogućnost pridružiti im se u zasebnoj sobi u sklopu Zoom druženja, kako bi vidjeli i čuli naše kuhare dok rade i komentiraju svaki korak. Neki su se prebacili u drugu sobu kako bi pratili glazbeno nadarene studente koji su krenuli sa svojim izvedbama.

Kao mladi ljudi, studenti vole otići na mjesta gdje se uživo svira i pjeva pa su nam tu potrebu savršeno nadomjestili kolege s lijepim glasom i zavidnim vještinama na instrumentima. Upravo subotom, mnogi od nas bi normalno izašli u klubove s prijateljima, a kada je krenuo online DJ battle, kao da smo zaboravili da smo još kod kuće.

Nakon toga, nastupio je i klub komičara koji su si dali za izazov da improviziraju cijeli svoj nastup i kao pravi stand-up majstori, uključe i publiku u svoj nastup, unatoč izazovima interakcije s publikom u online okruženju. Naposljetku smo se vratili našim kuharima koju su prezentirali svoja jela. U trenutku kada su svi nastupi završili, izmjenili smo dojmove i publika je imala mogućnost izabrati najbolje izvođače cijele večeri.

Neočekivana globalna situacija s novim Koronavirusom prisilila je sve naše kampuse da otkažu mnoga unaprijed isplanirana događanja pa smo se odlučili prilagoditi situaciji najbolje što možemo. Smatramo kako su ovakvi događaji nužni ne samo zbog zabave, nego i održavanja mentalnog zdravlja studenata. Još uvijek je neizvjesno u kakvom će obliku mjere socijalnog distanciranja biti u idućem semestru pa shodno tome razvijamo ideje s kojima ćemo ovakve i slične skupove učiniti još boljima u budućnosti.

Mi smo spremni da ovo bude samo prvo u nizu naših druženja i aktivnosti organiziranih u online formatu, a preporučujemo i pozivamo sve druge studentske organizacije da razmisle o istim ili sličnim projektima. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.