“Želim jasne stavove političkih institucija i dionika o pitanjima od ključnih interesa za Vijeće studenata”, istaknuo je Ivan Pnjak, novoizabrani predsjednik Vijeća studenata

HGSPOT je u potrazi za studentima, početak rada odmah
21. 10. 2019.
Predsjedništvo Vijeća studenata sa suradnicima na 5. humanitarnom balu ZŠEMa
11. 12. 2019.

Novoizabrani predsjednik dobio je gotovo 90% glasova skupštine, a predsjedavat će nacionalnim koordinativnim tijelom koje u sustavu visokog obrazovanja predstavlja više od 45 tisuća studenata veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj

U petak, 8. studenog, na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu održana je Izborna sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. Na sjednici je za novog predsjednika Vijeća studenata u mandatnom razdoblju od studenog 2019. do studenog 2020. izabran Ivan Pnjak, Veleučilište VERN’, a uz njega u predsjedništvo su izabrani tajnica Katarina Šarac, Veleučilište Velika Gorica,te zamjenici predsjednika Alen Abdulahović, Veleučiliušte u Rijeci, i Nikolina Jurjević, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta.

U zdravoj konkurenciji nakon predstavljanja kandidata i konstruktivnih rasprava, članice i članovi Vijeća studenata izabrali su predsjednika Udruge studenata VERN’a Ivana Pnjaka za novog predsjednika Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

“Želim jasne stavove političkih institucija i dionika o pitanjima od ključnih interesa za Vijeće studenata. Uvijek sam bio spreman i otvoren za konstruktivan dijalog i konkretne prijedloge rješenja niza pitanja koja vise iznad glava studenta veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj. Isto tako, smatram kako Vijeće studenata može i treba zauzeti snažniji stav oko određenih pitanja u visokom obrazovanju i studentskim politikama. Potrebna nam je proaktivna i snažna politika usmjerena na pokretanje strateških projekata, poziciju Vijeća studenata i otvaranje konstruktivnih dijaloga s ključnim institucijama o važnim pitanjima za studente veleučilišta i visokih škola”

rekao je povodom Izbora novoizabrani predsjednik Vijeća studenata Ivan Pnjak.

Tajnica Vijeća studenata Katarina Šarac, predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta Velika Gorica, u Vijeću je već treću godinu za redom te ističe kako je posebno ponosna na novoizabrano predsjedništvo i vodstvo u kojima žene zauzimaju ravnopravan položaj s više od 50% zastupljenosti. Novoizabrani predsjednik Pnjak u potpunosti se slaže s Tajnicom te smatra kako će ovakva zastupljenost u samom predsjedništvu osigurati dinamičnost i raznovsnost ideja.

“U Hrvatskoj brojimo trideset i pet državnih i privatnih veleučilišta i visokih škola. Na sjednice dolazi i aktivno je uključeno u rad nešto više od 20 članica spomenutih visokih učilišta. Nisam predsjednik 20, već svih 35 članica, odnosno studentskih zborova navedenih institucija. Od svih veleučilišta i visokih škola očekujem sinergiju i proaktivnost u radu kako bi Vijeće studenata snažno pozicionirali, a to možemo jedino uključivanjem svih predstavnika zborova članica”

istaknuo je Ivan Pnjak koji na dužnost predsjednika stupa s 19. studenim ove godine. 

Na izbornoj sjedici, osim predsjedništva, birali su se i voditelji 7 radnih tijela, ureda Vijeća studenata, a koji s predsjedništvom čine Vodstvo Vijeća studenata. U Vodstvo su izabrani sljedeći članovi i članice: za voditeljicu Ureda za IT Selma Stipanović; za voditeljicu Ureda za studentski standard i kvalitetu Rika Szabo; za voditelja Ureda pravobranitelja Mateo Slivar; za voditeljicu Ureda za razvoj projekata i studentske udruge Anita Šarčević te za voditelja Ureda za međunarodnu suradnju Ciprijan Crljenko. Na sljedećoj sjednici članovi i članice izabrati će novog voditelja Ureda za odnose s javnošću te voditelja Ureda za društvene aktivnosti, a Predsjednik će imenovati svoje savjetnike u tematskim područjima sukladno planu i programu rada.

Vijeće studenata do sada broji mnoge uspjehe poput snažnog sudjelovanja u donošenju Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, okupljanju ključnih dionika i javnosti na Svečanoj 50. sjednici, sudjelovanja u mnogim radnim skupinama Ministarstva znanosti i obrazovanja te svih ostalih aktivnosti koje su doprinijele zastupanju interesa studenata stručnih studija veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske u poslijednjih 7 godina djelovanja Vijeća. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.