Ministrica Blaženka Divjak: „Održavanje ove sjednice od velikog je značenja, kao kvalitetnog motivatora, za okupljanje sudionika visokoobrazovnog sustava na svim razinama“

Institut za razvoj obrazovanja jedan je od prijatelja Svečane 50. sjednice
02. 05. 2019.
Hrvatska udruga poslodavaca prijatelj je događaja Svečane 50. sjednice
06. 05. 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja posebni je pokrovitelj Svečane 50. sjednice Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. 

„Održavanje ove sjednice od velikog je značenja, kao kvalitetnog motivatora, za okupljanje sudionika visokoobrazovnog sustava na svim razinama, od studenata i dekana visokoobrazovnih institucija,do predstavnika dionika Vijeća iz javnog sektora i predstavnika poslodavaca i neprofitnih organizacija“, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak povodom davanja pokroviteljstva.

U okviru Svečane 50. sjednice održat će se i panel rasprava “Važnost stručne prakse u pripremi za tržište rada” na kojoj će sudjelovati državna tajnica prof. dr. sc. Branka Ramljak ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja uz ostalih nekoliko sudionika iz neprofitnog i realnog, poslovnog, sektora. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavlja poslove koji se odnose na sustav predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja te obrazovanja u zemlji i inozemstvu. Ministarstvo je zaduženo za poslove koji se odnose na razvoj visokoga obrazovanja,ostvarivanje nacionalnih strategija i programa za visoko obrazovanje. Osigurava i prati financijske i materijalne uvjete za rad visokih učilišta te priprema i predlaže izvješća o radu i vrednovanju visokih učilišta i studijskih programa.Upravljan provedbom Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira i upravlja bazama podataka o visokom obrazovanju. Potiče cjeloživotno učenje i visoko obrazovanje odraslih.

Ministarstvo sudjeluje u pripremi programa i projekata te provedbi projekata iz programa Europske unije i ostalih oblika međunarodne pomoći, te obavlja poslove koji se odnose na sudjelovanje Republike Hrvatske u radu tijela Europske unije i drugih međunarodnih tijela u područjima iz njegove nadležnosti.

Više informacija o krovnoj državnoj ustanovi za resor obrazovanja možete pronaći na poveznici: www.mzo.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.