Vijeće studenata izabralo novo vodstvo na 45. sjednici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

Raspisani natječaji za voditelje radnih tijela, Tajnika i Predsjednika Vijeća studenata veleučilšta i visokih škola Republike Hrvatske
16. 10. 2018.
Studenti veleučilišta i visokih škola sudjelovali u serijalu Hrvatskog radija „Eurotribina – perspektive i izazovi“
07. 01. 2019.

U petak, 9. studenog 2018. održana je, izborna, 45. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske u prostorijama Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Novoizabrano predsjedništvo čine Predsjednik Vijeća studenata Dominik Ivkošić s Veleučilišta u Rijeci, Zamjenica predsjednika iz reda privatnih visokih učilišta Matea Ivanković s Veleučilišta u Bjelovaru, Zamjenik predsjednika iz reda državnih visokih učilišta Ivan Iviček s Veleučilišta u Karlovcu i Tajnica Vijeća Katarina Šarac s Veleučilišta Velika Gorica. 

Iznimna mi je čast bila prisustvovati izbornoj Sjednici Vijeća studenata kao kandidat za predsjednika Vijeća studenata, a za što su mi na kraju i ukazali povjerenje članovi Vijeća. Biti će mi veliko zadovoljstvo voditi nacionalno tijelo koje predstavlja više od 45 tisuća studenata, uz kolegice i kolege u Vodstvu. Smatram da je sastavljeno kvalitetno vodstvo s ozbiljnim planom rada i razvoja kako bi opravdali epitet ‘najaktivnijeg studentskog predstavničkog tijela’ u Hrvatskoj. Nastavljamo raditi u još snažnijem tonu te razvijati nove projekte i glasno se boriti za prava studenata“, rekao je Dominik Ivkošić, novoizabrani predsjednik Vijeća studenta veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

Na izbornoj sjednici prisustvovalo je 14 studentskih predstavnika članica Vijeća s pravom glasa, a pridružilo se i mnogo starih članova s ciljem podrške kandidatima. Trenutno predsjedništvo na čelu s Dorom Miketek je iskazalo punopravnu podršku svim kandidaturama za predsjedništvo i voditelje radnih tijela Vijeća studenata. 

Čestitam od srca svim izabranim starim i novim kandidatima i želim im uspješnu akademsku godinu. Koristim priliku kako bih rekla hvala svima koji su kreirali bolji studentski standard i razvijali Vijeće studenata proteklih godinu dana i vjerujem kako će cjelokupno Vijeće nastaviti ispravnim putem u budućnosti s kolegom Ivkošićem“, ukratko je poručila Dora Miketek, trenutna predsjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH.

Kolegica Miketek je nakon odrađenog mandata u Vijeću studenata i dugog bavljenja studentskim aktivizmom, iskoristila priliku i otputovala na diplomski studij u Veliku Britaniju gdje  su već  prepoznali njen potencijal te je među mnogim kandidatima izabrali za nacionalnog delegata u ‘National Union of Students‘. U Vijeću studenata, kao osoba s mnogo iskustva u području studentskih politika, ostaje na poziciji savjetnice predsjednika, odlukom kolege Dominika Ivkošića.

Novo vodstvo, osim prije navedenog predsjedništva Vijeća studenata, čine i voditelji Ureda Vijeća studenata. To su redom: Filip Vlajsović, voditelj Ureda pravobranitelja; Ivan Pnjak, voditelj Ureda za razvoj projekata i studentske udruge; Ciprijan Crljenko, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju; Karla Gregl, voditeljica Ureda za društvene aktivnosti; Ivan Biošić, voditelj Ureda za odnose s javnošću; Duje Skender, voditelj Ureda za IT i Katarina Nekić, voditeljica Ureda za studentski standard i kvalitetu.

Ovaj mandat će Vijeće studenata preseliti svoje sjedište u drugi grad, odnosno u grad Rijeku na Veleučilište u Rijeci. Bez obzira na mjesto gdje smo, Vijeće studenata će se i dalje pomoću svih svojih resursa zalagati i boriti za studentska prava, standard, kvalitetu, ispravne politike te uključivost i integritet studenata stručnih studija veleučilišta i visokih škola na prostorima Republike Hrvatske. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.